Ajánlatkérés

Üzenet

Lakóépületek építészeti tervezése és kivitelezése.

Igény esetén teljeskörű építészeti szolgáltatás a telek kiválasztásától az épület tervezésén keresztül egészen a ház felépítéséig.

Új építésű téglaépítésű lakások kulcsrakészen eladók. Minőségi kivitelezés versenyképes áron.

Ingatlan hírek

Günstige lagerware Holz Fenster

Holz Fenster auf Lager Aktion

tovább ...

Kunststofffenster Lagerware Preisliste

Günstige Kunststofffenster Preisliste

tovább ...

Műanyag és fa bejárati ajtó akció

Olcsó raktárkészlet műanyag és fa bejárati ajtó akció állandó raktárkészleten

tovább ...

Oknoplast műanyag ablak akció

Oknoplast Platinium és Winergetic profilú műanyag ablak

tovább ...

Oknoplast Kunststoff Fenster Preise

Oknoplast Platinium Energo und Oknoplast Winergetic Premium Passiv Passivhausfenster kunststoff Fenster online Preise

tovább ...

Nyílászáró beépítés

Ablak- ajtó- és garázskapu beépítési tanácsok

tovább ...

Raktár műanyag ablak árlista

Műanyag raktárablak eladó állandó raktárkészlet, olcsó ár

tovább ...

Épületgépészet

Gázellátás

Az épületben a vezetékes gáz lakásonként külön mérőórával kerül kialakításra. A gázvezeték falon kívül szerelt vörösrézcső. Lakásonkénti gázfogyasztó a kondenzációs gázkazán lesz.

Fűtés

Az épület fűtési csőhálózata oxigéndiffúziómentes ötrétegű műanyagcső, préskötéses kapcsolatokkal. A kondenzációs fali gázkazán lakásonként külön-külön, az emeleti fürdő- vagy garderobe helyiségbe helyezett földgázüzemű zárt égésterű berendezéssel. A készülék teljesítménye 24 KW, típusa Bosch Condens 2500W átfolyós kondenzációs gázkazán (turbókémény nélkül maximum bruttó 250.000 Ft értékben választható más is, vagy felárért tárolós rendszerű fali gázkazán beépített melegvíztárolóval együtt). A kazán vezérlése külső hőmérsékletérzékelővel ellátott szabályozással készül. Hőleadók a földszinten teljes felületen padlófűtés, az emeleti szobákban radiátoros rendszerű, acéllemez panelradiátorok külön szabályozható termosztatikus szelepekkel. Fürdőben fali törülközőszárító radiátor készül.

Szellőzés

A szobák és a nappali helyiség nyílászáróba épített vasalati-résszellőzővel ellátottak vagy felárért tokra szerelt páraérzékelős Aereco automata légbevezető szellőző készülékekkel és a zuhanyzó helyiségbe elhelyezett gravitációs rendszerű csőkivezetés alapkiépítésben vagy felárért HELIOS ventillátoros gépi elszívással szerelhető. Konyha szagelszívójának előkészítés történik elektromos kiállással és falon keresztüli NA160 csőáttöréssel.
 

Vízellátás, csatornázás

A vízóraaknába csatlakozik a lakások vízköre lakásonként külön vízfogyasztásmérő óra beiktatásával. A mérőóra a vízóraaknában található. A csőhálózat anyaga földben KPE, házban oxigéndiffúziómentes ötrétegű műanyagcső. Az udvaron lakások külső falában egy-egy darab fagymentesítővel ellátott kerti csapot telepítünkl. Az épület HMV ellátását lakásonként, a gázüzemű, zárt égésterű, átfolyós rendszerű vagy felárért átmeneti tárolós Bosch gázkazánnal oldjuk meg. Az ingatlan szennyvízét közös átemelő szivattyú közbeiktatásával bekötjük az utca gerincvonalában vezetett közcsatorna hálózatba. A bekötővezeték mérete NA 150, anyaga KG PVC. A szivattyú a közös tulajdonú kertben található.


Szaniterek, szerelvények


Szaniterek Cersanit vagy Alföldi porcelán vagy vele egyenértékű standard kivitelű, fehér színűek, csaptelepek MOFEM vagy vele egyenértékű standard kivitelben króm felülettel készülnek.
A lakások eladási ára 500.000.- Ft bruttó összegben tartalmazza a szaniterek és a csaptelepek anyagköltségét. Egyedi igények felár ellenében valósíthatók meg.

Mosdókagyló: fehér standard pl. Cersanit President
Mosdó csaptelep: egykaros, króm felületű pl. MOFÉM
Kád:  beépíthető akryl fürdőkád, fehér pl. Cersanit Virgo
Kád csaptelep:  egykaros, króm felülettel pl. MOFÉM
Zuhany: padlóösszefolyós burkolt alapfelület lejtésben kent vízszigeteléssel, fix zuhanyfallal pl. Walk-in zuhanyfal
Zuhany csaptelep:  egykaros zuhanyszett, króm felülettel pl. MOFÉM
WC:  fehér, mélyöblítéses, függesztett kialakítású, fali- beépített víztartállyal
Mosogató csatlakozás:  a konyhaszekrény mögött kerül kialakításra
Mosogatógép csatlakoás: a konyhaszekrény mögött kerül kialakításra
Mosógép csatlakozás:  a fürdőhelyiségben kerül kialakításra. Falban szerelt víz és szennyvíz csatlakozással rendelkezik.

 
A fürdőszobai és konyhabútorok árát, valamint a konyhai mosogató/csaptelep költségét nem tartalmazza a lakások eladási ára!
 

Elektromos berendezések

Elektromos ellátás

Az elektromos energia a főelosztó berendezéséig méretlen kábeleken jut el. A lakások különválasztott villamos fogyasztásmérői az előkertben kerülnek elhelyezésre. Standard kiépítésben a lakásoknak 1x32A nappali elektromos teljesítményt biztosítunk. (az efeletti elektromos teljesítmény felár ellenében kérhető, a későbbi bővíthetőség miatt 3 fázisú szekrénydobozok kerülnek felszerelésre). A lakásokon belüli kiépítés az MSZ 04.105 szerinti, a teljes szerelés MSZ 1600 szerinti kialakítású. A villamos hálózat szerelése süllyesztetten, a vakolat és gipszkartonburkolat alá helyezett védőcsőbe húzott műanyag szigetelésű rézvezetékek felhasználásával készül. Belső biztosítószekrény a földszinti előtérben kerül kialakításra. Alkalmazott érintésvédelem tűzihorganyzott védőföldelés, FI hibaáram relével. Gyengeáramú hálózat csillagpontos kialakítású. Az áramkörök kialakításánál a konnektor és a világítás áramkörei szétválasztottak, szelektíven külön automatával védettek. Lakásban alkalmazott szerelvénytípus fehér színű Schneider vagy vele egyenértékű termékcsalád.
 

Elektromos szerelvények
 

Nappali 4 db konnektor
  1 db mennyezeti lámpatesthely
  2 db fali lámpatesthely
  1 db TV antenna csatlakozás
Szobák 3 db konnektor
  1 db mennyezeti lámpatesthely
  1 db TV antenna csatlakozás
Konyha 6 db konnektor +1 hűtőcsatlakozás
  1-1 db mennyezeti és felsőszekrény lámpatesthely
Étkező 1 db konnektor
  1 db mennyezeti lámpatesthely
Kamra 1 db konnektor
  1 db mennyezeti/fali   lámpatesthely
Zuhanyzó 2 db konnektor
  1 db mennyezeti lámpatesthely
Fürdő 3 db konnektor (kazánnal)
  1 db mennyezeti lámpatesthely
  1 db mosógép csatlakozás
Előtér 1 db konnektor
  1 db mennyezeti lámpatesthely
  1 db kaputelefon kezelő kiállás
  1 db riasztó kezelőpanel kiállás
  1 db biztosító elosztó tábla
  1 db kábel-TV elosztódoboz
Terasz 1 db konnektor
  1 db mennyezeti/fali   lámpatesthely

 

A lakásokban a lámpahelyek ideiglenes foglalattal és izzóval vannak ellátva. Lámpatestek nem kerülnek elhelyezésre. (felszerelésük felár ellenében kérhető)
 

Adatátviteli kábelhálózat

A lakásokban adatátviteli hálózat a szélfogóban található szerelődobozba csatlakozik. A nappali terébe egy helyre UTP vezetékes csatlakozási pont készül. Felár ellenében a többi helyiség is vezetékezhető. A szolgáltatóval való szerződéskötés a Vevő feladata.
 

TV antenna hálózat

A lakásokban TV antenna hálózat kerül kiépítésre. Elkészül a lakásokon belüli védőcsőhálózat, ill. vezetékhálózat. Lakásonként 4 illetve 5 db TV antenna csatlakozó lesz beépítve. A szolgáltatóval való szerződéskötés a Vevő feladata.

Kaputelefon és kapumozgató automatika

A lakásokban előkészítésre kerül a kaputelefon. Az előtérben elkészül a védőcsövezés a kaputelefon számára. Opcionálisan a tolókapuhoz alapbetonra rögzített tolókapumotor kerülhet felszerelésre lakásonként 2-2 db távirányítóval vezérelve (felár ellenében).

Vagyonvédelmi (riasztó) hálózat

A lakásokban előkészítésre kerül a vagyonvédelmi hálózat. A lakásokban kiépítésre kerül a riasztórendszer védőcsövezése. A védelem földszinti térérzékelőkből valamint a teraszajtó és a bejárati ajtó nyitásérzékelőjéből áll. A riasztó kezelőpanelt a bejárati ajtó mellett védőcsövezzük be (a rendszer kiépítése felár ellenében kérhető).